О ШКОЛИ

Већ деценијама се трудимо да помогнемо свима Вама који из многобројних разлога нисте успели да завршите основну школу на време. Позовите нас и закорачите сигурним корацима у своју нову будућност.

Војводе Миленка бр. 33, Београд

011/2659290, 011/26-44-790

djurosalajsooo@gmail.com

УЧИОНИЦА И У ЗАТВОРУ

ШКОЛА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ „ЂУРО САЛАЈ“ ОТВАРА НОВО ОДЕЉЕЊЕ У ПАДИНСКОЈ СКЕЛИ
Ново одељење
Школа за основно образовање одраслих “Ђуро Салај” отвориће издвојено одељење у Казнено-поправном заводу “Падинска скела”.
Одборници Скупштине града дали су “зелено светло” за почетак наставе у нижим разредима основне школе, од првог до четвртог, за осуђенике који желе да стекну основно образовање.
Према речима Бранке Дамјановић, директорке ШООО “Ђуро Салај”, настава би требало да почне ускоро, односно по окончању законске процедуре, која је прописана после усвајања одлуке у Скупштини града.
– Часове ће држати наши наставници, три или четири дана у недељи, у зависности од обавеза које имају кажњеници – објашњава Дамјановићева.
– Планирана су три блока наставе по сат времена. Наставни план и програм су прилагођени одраслима, а предвиђени предмети су српски, односно матерњи језик, математика, дигитална писменост, енглески језик и основне животне вештине.
Чланак у Вечерњим новостима
Интересовање за даље школовање
У плану је да, после окончања првог циклуса, буде настављен други циклус, и то пети и шести разред, а онда и трећи – седми и осми.
У Казнено-поправном заводу у Падинској скели налази се 28 затвореника, који нису завршили основну школу, а њих 18 је изразило жељу да, током издржавања казне, стекне основно образовање. Иначе, укупан капацитет затвора је 404 лежаја, а просечна старост осуђеника је 45 година. Казну до 10 година издржава њих 55, до 20 година – 97, а више од 100 њих је осуђено на казну затвора до 40 година.

 

https://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:689786-UCIONICA-I-U-ZATVORU-Skola-za-obrazovanje-odraslih-otvara-odeljenje-u-Padinskoj-Skeli

Чланак о нашој школи у “Вечерњим новостима”.
Б.Б.
ЦатегориесНекатегоризованоПост навигатион
Чланак о нашој школи у “Политици”
Дневник РТС-а

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.