Odabir pisma
O ŠKOLI

Već decenijama se trudimo da pomognemo svima Vama koji iz mnogobrojnih razloga niste uspeli da završite osnovnu školu na vreme. Pozovite nas i zakoračite sigurnim koracima u svoju novu budućnost.

Vojvode Milenka br. 33, Beograd

011/2659290, 011/26-44-790

djusal@yahoo.com

UČIONICA I U ZATVORU

ŠKOLA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH „ĐURO SALAJ“ OTVARA NOVO ODELJENJE U PADINSKOJ SKELI
Novo odeljenje
Škola za osnovno obrazovanje odraslih “Đuro Salaj” otvoriće izdvojeno odeljenje u Kazneno-popravnom zavodu “Padinska skela”.
Odbornici Skupštine grada dali su “zeleno svetlo” za početak nastave u nižim razredima osnovne škole, od prvog do četvrtog, za osuđenike koji žele da steknu osnovno obrazovanje.
Prema rečima Branke Damjanović, direktorke ŠOOO “Đuro Salaj”, nastava bi trebalo da počne uskoro, odnosno po okončanju zakonske procedure, koja je propisana posle usvajanja odluke u Skupštini grada.
– Časove će držati naši nastavnici, tri ili četiri dana u nedelji, u zavisnosti od obaveza koje imaju kažnjenici – objašnjava Damjanovićeva.
– Planirana su tri bloka nastave po sat vremena. Nastavni plan i program su prilagođeni odraslima, a predviđeni predmeti su srpski, odnosno maternji jezik, matematika, digitalna pismenost, engleski jezik i osnovne životne veštine.
Članak u Večernjim novostima
Interesovanje za dalje školovanje
U planu je da, posle okončanja prvog ciklusa, bude nastavljen drugi ciklus, i to peti i šesti razred, a onda i treći – sedmi i osmi.
U Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli nalazi se 28 zatvorenika, koji nisu završili osnovnu školu, a njih 18 je izrazilo želju da, tokom izdržavanja kazne, stekne osnovno obrazovanje. Inače, ukupan kapacitet zatvora je 404 ležaja, a prosečna starost osuđenika je 45 godina. Kaznu do 10 godina izdržava njih 55, do 20 godina – 97, a više od 100 njih je osuđeno na kaznu zatvora do 40 godina.

 

https://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:689786-UCIONICA-I-U-ZATVORU-Skola-za-obrazovanje-odraslih-otvara-odeljenje-u-Padinskoj-Skeli

Članak o našoj školi u “Večernjim novostima”.
B.B.
CategoriesNekategorizovanoPost navigation
Članak o našoj školi u “Politici”
Dnevnik RTS-a

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.